Prezentarea modelului arhitectural 3D
- CATEGORIA DE IMPORTANȚĂ B
CLASA DE IMPORTANȚĂ I
NUMĂR DE NIVELURI
S+P+5E+E6parțial
849 paturi
CAPACITATATEA SPITALULUI
743 paturi
SPITALIZARE CONTINUĂ
106 paturi
INGRIJIRE INTENSIVĂ
ORGANIZARE PE CENTRE MEDICALE
- CENTRUL PENTRU CAP ȘI GÂT - 164 paturi
- CENTRUL TORACIC - 142 paturi
- CENTRUL ABDOMINAL - 157 paturi
- CENTRUL PENTRU ARTICULAȚII, COLOANĂ VERTEBRALĂ ȘI TRAUMĂ - 120 paturi
- CENTRUL DE MEDICINA INTERNĂ - 180 paturi
- CENTRUL PENTRU MAMA ȘI COPIL - 86 paturi
Parcelă și dimensiuni

Amplasamentul destinat construirii Spitalului Regional de Urgență Cluj este situat în Comuna Florești, pe latura sudică a Drumului Național DN1.
Forma terenului este neregulată, poligonală, cu dimensiunile generale de~678x369m. Adreasa: Strada Avram Iancu nr.370-374, comuna Florești
Suprafața totală a terenului este de 143.064 m².
Plan de situație

TURN URGENŢE – GESTIONARE ÎN CAZ DE PANDEMIE
Pentru situația crizelor sanitare, de tipul celei recente de Covid 19, pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj a fost avut în vedere un scenariu de funcționare și adaptare care să permită separarea și izolarea îngrijirii medicale a pacienților. Astfel, unul dintre cele 3 turnuri de spitalizare a fost amenjat pentru a permite adaptarea rapidă în situații de criză.


PRE-TRIAJ - În exterior, în zona de nord-est a clădirii, în fața intrării principale a departamentului de urgență, este amenjată o platformă care permite amplasarea unor construcții provizorii, prefabricate. Funcțiunile propuse a fi amenajate în acest spațiu sunt: o zonă de recepție și așteptare, o stație de asistență medicală, cabinete medicale de consultații. Două accese sunt asigurate către departamentul de urgență, unul pentru pacienți și unul pentru personal.

Prin transformarea unei părți a departamentului de urgență, care nu include funcții critice, propunerea vizează integrarea acesteia în spații pentru tratamentul primar al cazurilor severe și o zonă de transfer al pacienților, prin lifturi directe și o scară dedicată, către ATI-ul de la etajul 1 și secțiile de spitalizare de la etajele 2-5. Zona UPU utilizată se poate extinde și în zona de urgențe pediatrice, în funcție de necesitate.


Prin circulația verticală separată, pacienții sunt direcționați către unitățile ATI sau de spitalizare, fără a se intersecta cu restul circuitelor și departamentelor. Prin asigurarea unui nod de circulație verticală dedicat, care nu poate fi utilizat de restul spitalului, propunerea creeză posibilitatea ocupării flexibile a "secțiilor de asistență medicală pandemică" în funcție de necesitate. De exemplu, două dintre cele patru etaje ale turnului de urgență pot fi utilizate pentru pacienți contagioasi, iar celelalte două pot fi ocupate de pacienți cu alte afecțiuni prin utilizarea celorlalte căi de circulație a pacienților.


SCENARII DE GESTIONARE A SITUAŢIILOR DE URGENŢĂ, NON-PANDEMICE



PUNCTE FORTE

PREZENTARE ÎNGRIJIRE MEDICALĂ

SECȚIUNI

FLUXURI ŞI DEPARTAMENTE / SUBSOL 1

FLUXURI ŞI DEPARTAMENTE / PARTER

FLUXURI ŞI DEPARTAMENTE / ETAJ 1

FLUXURI ŞI DEPARTAMENTE / ETAJ 2

FLUXURI ŞI DEPARTAMENTE / ETAJ 3

FLUXURI ŞI DEPARTAMENTE / ETAJ 4

FLUXURI ŞI DEPARTAMENTE / ETAJ 5

FLUXURI ŞI DEPARTAMENTE / ETAJ 6

ENERGIE ȘI SUSTENABILITATE
