Noutăți

sru-cluj-intrare

Noutăți despre proiect - aprilie 2023

 Autorizaţia de construire a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj a fost semnată!

Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va avea 849 de paturi, 6 centre medicale, ambulatoriu de specialitate, heliport și spații dedicate pentru dezvoltarea profesională a medicilor și asistenților.

Obținerea autorizației de construire a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj a fost posibilă datorită colaborării dintre Ministerul Sănătății, ANDIS, Primăria Comunei Florești, Direcția de Sănătate Publică Cluj și furnizorii de utilități.

Lucrările de construcție ar urma să înceapă anul acesta și estimăm că vor fi finalizate în anul 2027!

 

România construiește spitale!

Estimăm că licitația pentru prima fază a lucrărilor va fi lansată la finalul lunii martie iar licitația pentru a doua fază, cel târziu în luna august 2023.

Pachetul numărul 1 de lucrări va cuprinde următoarele:

  1. Lucrări pentru relocarea/protecția utilităților
  2. Lucrări pentru excavări (sistematizare și incintă)

(2.1) Execuție perete mulat și zid de sprijin parcare exterioară

(2.2) Săpătură generală

(2.3) Epuismente

  1. Organizarea de șantier
  2. Alte lucrări propuse de Prestator, cu supunerea spre aprobarea Achizitorului.

Noul Spital Regional de Urgență Cluj SRU va fi centrul de nivel terțiar al rețelei de spitale din Regiunea NV, preluând din activitatea Spitalului Clinic Județean de Urgență din Cluj-Napoca și ale altor părți ale rețelei de urgență cu o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural și medical, al echipamentelor și tehnologiei IT.

Spitalul va utiliza un nou model operațional de management de spital, financiar, administrativ și clinic, organizat in jurul nevoilor pacientului.

 


 

Atribuire contract

Atribuirea contractului de achiziție publică a serviciilor de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic necesar execuției lucrărilor aferente proiectului
“Construirea Spitalului Regional de Urgență Cluj” și servicii de asistență tehnică.

WhatsApp Image 2022-02-24 at 07.57.53 (1)

Prima conferința de presă a proiectului

Ministerul Sănătății, în calitate de beneficiar, a organizat prima conferinţă de presă a proiectului ”Construire Spital Regional de Urgență Cluj”, Cod SMIS 134195, ce se adresează publicului general la nivel naţional, cu accent pe publicul municipiului Cluj-Napoca, al judeţului (acoperind Regiunea Nord-Vest). Cluj și al celor limitrofe.

Evenimentul a avut loc în data de 23 februarie 2022 începând cu ora 10,00 la Grand Hotel Italia - Strada Vasile Conta, nr 2, mezanin, Cluj Napoca, mezanin , sala Boticelli.

În cadrul conferinței de presă au fost prezentate informații detaliate despre proiect, funcționalități, buget, perioada de implementare, statusul actual, imagini/ randări ale viitorului spital precum alte informații de interes.

Evenimente

10:30 - 13:15 Cluj-Napoca

Technical Meeting

NEWTechnical Meeting with medical stakeholders on detailed design - Jun 6, 2022 10:30 AM

Reprezentant MS

Reprezentant MS