Actualizare decembrie 2023

În data de 13 decembrie a.c., ANDIS a desemnat antreprenorul pentru primele lucrări de construcții ale Spitalului Regional de Urgență Cluj, cel mai important proiect de infrastructură spitalicească din Regiunea Nord-Vest a României.
Cu o valoare licitată de 52.277.047,79 lei (fără TVA), antreprenorul român Ubitech Construcții SRL va avea la dispoziție 8 luni pentru finalizarea lucrărilor, de la emiterea ordinului pentru începerea acestora. 
Acest contract presupune lucrări de organizare de șantier, excavare grosieră a pământului, devierea rețelelor de utilități și amenajarea căilor temporare de acces precum și construcția unei incinte etanșe de pereți mulați și ziduri de sprijin din piloți forați.
Semnarea contractului va fi posibilă după expirarea perioadei de 10 zile pentru depunerea eventualelor contestații și respectiv după soluționarea acestora, dacă este cazul.
La finalizare, Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o suprafață construită totală de 184.013 mp, din care 176.638 clădirea principală, structurată pe 8 niveluri S+P+5E+Eth, heliport. Suprafața terenului pe care va fi construit viitorul spital este de 143.064 mp.

 


 

 Actualizare aprilie 2023

Autorizaţia de construire a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj a fost semnată!
Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va avea 849 de paturi, 6 centre medicale, ambulatoriu de specialitate, heliport și spații dedicate pentru dezvoltarea profesională a medicilor și asistenților.
Obținerea autorizației de construire a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj a fost posibilă datorită colaborării dintre Ministerul Sănătății, ANDIS, Primăria Comunei Florești, Direcția de Sănătate Publică Cluj și furnizorii de utilități.
Lucrările de construcție ar urma să înceapă anul acesta și estimăm că vor fi finalizate în anul 2027!
România construiește spitale!


 


 

 

Actualizare februarie 2023

Suntem tot mai aproape de bifarea unui punct extrem de important în derularea proiectului construirii Spitalului de Urgență Cluj: obținerea autorizației de construire.

Săptămâna trecută, Ministerul Sănătății a transmis Primăriei Comunei Florești cererea împreună cu documentația necesară obținerii autorizației de construire în vederea demarării lucrărilor de execuție a viitorului spital.

Spitalul Regional de Urgență este cel mai important proiect al județului în domeniul sănătății. Unitatea medicală va deservi pacienți din întreaga regiune de Nord Vest a țării.

www.spitalregionalcluj.ro

AMPLASAMENT SRU CLUJ

- Strada Avram Iancu nr. 370-374, Comuna Floresti, Judeţul Cluj

- La o distanță de aproximativ 10 km de centrul orașului Cluj-Napoca

- Terenul a fost înregistrat în Inventarul centralizat al bunurilor aparținând domeniului public al statului, sub forma unui teren concesionat Ministerului Sănătății în scopul construirii noului Spital Regional de Urgență (numărul cadastral 74100)

- Suprafața totală terenului 143.064 mp

- Locația investiției a fost determinată de MS și de autoritățile locale și regionale, în primăvara anului 2017, pe baza criteriilor de suprafață, înclinație, accessibilitate şi maturitatea în termeni de existență a utilităților, studiilor preliminare, planurilor zonale.

 


Actualizare ianuarie 2023

- Construcție pe 7 niveluri;

-1396 locuri de parcare;

- Un Heliport H-3.Spitalul Regional de Urgență Cluj: estimăm că licitația pentru prima fază a lucrărilor va fi lansată la finalul lunii martie iar licitația pentru a doua fază, cel târziu în luna august 2023.

Pachetul numărul 1 de lucrări va cuprinde:

• Lucrări pentru relocarea / protecția utilităților

• Lucrări pentru excavări (sistematizare și incintă): execuție perete mulat și zid de sprijin parcare exterioară, săpătură generală, epuismente

• Organizarea de șantier

• Alte lucrări propuse de Prestator

Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea o structură modernă, la standarde europene, din punct de vedere arhitectural și medical, al echipamentelor și tehnologiei IT.

Fii conectat la informație, acceseaza www.spitalregionalcluj.ro


Spitalul Regional de Urgență Cluj va fi dotat cu tehnologie avansată, 19 săli de operație și 849 de paturi pentru viitorii pacienți.

Investim în viitorul tău!

”Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020”Actualizare decembrie 2022

România construiește spitale!

Proiectul construirii Spitalului Regional de Urgență Cluj a intrat într-o nouă etapă de elaborare a Proiectului Tehnic. La șase luni de la emiterea ordinului de începere a serviciilor, în conformitate cu graficul de prestare al lucrărilor, proiectantul a înaintat Ministerului Sănătății documente care fac parte din Documentația Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire, precum și un Proiect tehnic pentru devierea rețelelor de utilități, necesar a fi făcute înainte de începerea lucrărilor.

Până acum, au fost obținute 12 avize din cele 17 solicitate prin Certificatul de Urbanism emis de Primăria Comunei Florești.

SRU Cluj va avea o suprafață desfășurată de 158 336 mp și un număr total de 849 de paturi.

www.spitalregionalcluj.ro

 

Actualizare noiembrie 2022
Spitalul Regional de Urgență Cluj - un exemplu de bune practici în eficiența energetică.

www.spitalregionalcluj.roActualizare octombrie 2022

România construiește spitale! Construire Spital Regional de Urgență Cluj